İşte o çok beklenen ipuçları geldi: sebze ve meyveleri hem yemeye hazır hem de uzun ömürlü nasıl saklarız? Bu şekilde işlemden geçirdiğim fesleğenin dolapta 1 hafta yemyeşil kaldığını ve havucun 2 haftasır çıtır çıtır olduğunu görünce dedim ki acilen paylaşmalıyım. #işbirliği
1. İpucu: Yeşil otların saplarını hafifçe kesip, 2-3 cm su dolu bir bardağa yerleştirin ve suyu birkaç günde bir değiştirin. Bardağın üzerine bir poşet geçirmeyi unutmayın.
2. İpucu: Saplı sebzelerinizin (kuşkonmaz, lahana, pazı, taze soğan, kereviz) dip kısımlarını 2-3 cm su dolu bir bardağa yerleştirin ve suyu birkaç günde bir değiştirin.
3. İpucu: Brokoli ve karnabahar gibi ağaccık formdaki sebzeleri hem yemeye hazır hem de uzun önürlü tutmak için; karbonatlı suda bekletip, duruların. İyice tamamen kurulayın, asla ıslak kalmamalı. İçine kuru bir bez serdiğiniz saklama kabında muhafaza edin.
4. İpucu: Havuç gibi kök sebzeleri içine temiz içme suyu koyduğunuz bir saklama kabında bekletin.
5. İpucu: Yeşillikleri ve yeşil yapraklı sebzelerinizi, karbonatlı ve daha sonra sirkeli suda beklettikten sonra durulayın. İyice tamamen kurulayın, asla ıslak kalmamalı. İçine kuru bir bez serdiğiniz saklama kabında muhafaza edin.
Bonus İpucu: Tüm meyve ve sebzelerinizi ayrı ayrı saklayın. Çünkü etilen gazı salgılarlar ve bu da nişastaları şekere dönüştürerek olgunlaşmaya veya yumuşamaya neden olur. Meyveleri yıkamadan nemi emmesi ve tazeliğini koruması için kuru bir kağıt havlu ile birlikte bir saklama poşeti veya kabına koyun.
Detaylı videoyu izlemek için aşağıya tıklamayı ve yaparsanız @healthyfoodbreak ile etiketlemeyi unutmayın. Bi’ sonraki tariflerde görüşmek üzere.