Hep açık havada yemek pişirmek istemiştim. Bu tarifi de büyüdüğüm topraklar olan Marmaris’in mis gibi havasında, evdeyken, açık havada pişirmiştim. İlham hep Marmaris’teyken katlanıyor bende biliyosunuz.
İşte karşınızda Enginarlı Yaz Pilavı ☀️
Enginarlı Yaz Pilavı
Rated 5.0 stars by 1 users
Günün püf noktası:
- 1 kırmızı soğan
- 2 enginar
- 1 su bardağı taze bezelye
- 1 dal yeşil soğan
- 3 dal dereotu
- Yarım portakal suyu
- Çeyrek limon suyu
- Yarım limonun kabuğu
- 1.5 su bardağı şehriye
- 3.5 su bardağı sıcak su (yarım bardağı soğan kavurmak için
- 4 yk zeytinyağı
- Deniz tuzu & taze çekilmiş karabiber
- 1 kırmızı acı biber
- 2 yk portakal suyu
- 2k doğal fermente elma sirkesi
Fermente acı biber için:
Yapılışı
- Soğanı piyazlık, enginarları ise küp küp doğruyoruz. Yarım portakal suyu, tuz ve karabiber ve yarım su bardağı su ekleyerek ocağa alıyoruz; gerektiğinde su eklemesi yaparak yumuşayana kadar 15 - 20 dk beraber pişiriyoruz.
- Enginarların yumuşadığına emin olunca şehriyeyi ekliyoruz. Kullandığımız şehriyenin 2 katı kadar da sıcak su ilave ediyoruz. Bu esnada bezelyeyi de eklemek için iyi bi’ zamanlama. Kısık ateşe alarak demlene demlene pişmesini bekleyeceğiz. Bu yaklaşık 15 -20 dk daha sürecek. Suyunu çekerse azar azar su ekleyebilirsiniz. Şehriyeler çok hamur olmadan, sebzeler piştiği anda hazırız demektir.
- Şimdi son aşama lezzet katlama aşaması. İşe ilk olarak fermente bi’ acı biber yaparak başlıyoruz. Biberleri incecik keserek, portakal suyu ve sirkeye yatırıp kenarda beklemeye alıyoruz. Yeşil sopan ve dereotunu incecik kesiyoruz. Limon kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkıyoruz.
- Pilav hazır olunca, kenara alıp; limon suyu, limon kabuğu, zeytinyağı, yeşil soğan ve dereotunu ekliyoruz. İyice karıştırıp, derin bi’ kaseye servis. Servis aşamasında en üste biraz yeşil soğn ve dereotu serpiştirmek harika tazelik katıyor. Ve tabi ki fermente acı biberler ile lezzeti katlıyoruz.
- Afiyet olsun 😍