Çapa hatıralar, Yeni Ay ve bolca iyileşme..

Çapa hatıralar, Yeni Ay ve bolca iyileşme..

Mutlu Cuma’lar 🌸

Bu hafta ilham perileri bolca benimleydi, Marmaris’te olduğum için mi ya da artık kalbimin sesini daha güçlü duyduğum için mi? Cevabı hangisi olur bilinmez ama sizinle de paylaşmak istediklerim var. Bu hafta kafamdan geçenler, haftaya ise hayatıma entegre ettiklerimi konuşmak isterim. Çünkü Yeni Ay döneminde sorduğum sorular ile günlük akışımda vakit ayırdığım alanlar da ciddi anlamda değişmeye başladı. 

Çapa hatıralar.. 

Atlas bahçede dedesini hortumla kovalıyordu. Ne kadar basit bi’ andı ama bana neler düşündürdü.

Biz Marmaris’e ilk geldiğimizde, ben 2.5 yaşımdaymışım. Annem de çok genç anneydi, babam da çok yoğun çalışırdı. O sebeple anneannem dedem çok sık gelirdi Ankara’dan yazları.

Ben de aynı Atlas yaşlarındayken elimde hortumla çekilmiş fotoğraflarım var, bahçeden herkesi kovalar ıslatırmışım. Ve işin ilginci şu an hala hatırlıyorum o anları; imkansız gibi ama evet hatırlıyorum. Ve sonradan da şunu öğrendim ki çocukken insanın hafızasına kazınan ve kişiliğini şekillendiren böyle anlar çok önemliymiş.

Bu tarz hiç unutmadığımız anılara “anchor memory” yani “çapa hatıra” deniyor. Hepimizin kendine dönüp bu çapa hatıraları ne düşünmesi, güzelse onlara tutunması ama eğer azıcık kalp sızlatıyorsa da özgür bırakıp, gitmelerine izin vermesi ve çapayı çözmesi tavsiye ediliyor. Bu çapa hatıralar, şu an olduğumuz kişi hakkında inanılmaz fikirler veriyormuş. Hortum ile kovalamaca oynamak beni nasıl değiştirdi bilemem ama Atlas’ı da aynı şekilde oynarken görünce bi’ duygulandıysam sanırım o bende kalmadı gereken bi’ hatıraymış, onu anladım. Aynı Kumlubük koyu gibi, palmiyeler gibi, deniz gibi..

İşin “kendi” kısmını bi’ yana bırakırsak bi’ de “çocuk yetiştirme” kısmı var ki öf. Asıl önemli olan kısım bana şu an o geliyor. Çocuk yetiştirirken bilinçli olarak çapa hatıralar verecek deneyimler yaşatması çok tavsiye ediliyor. Hatta bunun üstüne kitaplar bile yazılıyor.

Tüm bunları toparlarsak, mevzu size biraz tanıdık geldi mi? Çapa hatıralar, bi’ nevi aslında “inception” filminde işlenen mevzu. Beynin derinliklerine anılarla duygular ekme. İşin güzeli, bu “ekme” işlemini yapabilmek için illaki çocuk olmamıza da gerek yok, adeta bahçenize ya da balkondaki saksılarınıza ektiğimiz tohumlar ya da diktiğimiz bitkiler gibi hala daha bilinçaltımıza bize iyi gelecek ve büyütecek anılar, duygular bırakmak mümkün ve uykudan önceki son 5 dakika bunun için biçilmiş kaftan ama zaten o konuyu daha önce işlemiştik.

Geri dönüp baktığınızda unutamadığınız, sizi şekillendiren, “çapa anılarınız” size özel kalsın ama yenilerini yapmak için gelin hep beraber anlaşalım, olur mu? 💘

 

Bu aralar en yakın arkadaşlarımdan biri: The Pattern uygulaması ve bu Yeni Ay için bana düşündürdükleri.. 

Eğer astroloji ilmine azıcık güveniyorsanız ve ileri derece İngilizce yorumlamakta sıkıntınız yok ise bu uygulama tam size göre. Resmen beni benden iyi tanıyor ve kendimi öyle ya da böyle sorgulamam için teşvik ediyor. Dediğine göre 19 Ağustos tarihine kadar etkili (yani hala zamanımız var) bir Yeni Ay etkisi mevcut.  Bu etkiyi iyi değerlendirmek isteyenler için bu Yeni Ay kendime sorduğum 9 soruyu paylaşmak istedim:

🌙 eğer kendimi diğerleriyle kıyaslamak zorunda hissetmeseydim ve kendime inansaydım, hayatımın hangi alanları değişirdi?

🌙 yeteneklerimi ve becerimi saklayarak kendimi azaltıyor muyum?

🌙 veya yeteneklerimi dikkati kendi üstümde toplamak ve dışarıdan onay almak için mi kullanıyorum?

🌙 bir şeyleri “yapmak zorunda olduğum” için yaptığım anları farkedebilir miyim?

🌙 ya da duygularımı hissetmekten kendimi alıkoyduğum anları?

🌙 başarılarımı veya diğerlerinin hakkımda ne düşündüğünü bi’ kenara bırakırsam, hala güçlü ve kendine güvenli hisseder miyim?

🌙 kendime neşe ve ilhamla dolu bi’ hayat kuruyor muyum?

🌙 kendimi olduğum en otantik halimle de gerçekten seviyor muyum?

🌙 yoksa, kendimi sevebilmem için önce bi’ başkasının beni sevmesine mi ihtiyaç duyuyorum?

HFB yeni sezon hazırlıkları.. 

HFB girişimini maddi ve manevi tamamen tek başıma kurdum ben. Ve bilmediğim sektörlere, bilmediğim dünyalara adım attım. Ve inanın bu göründüğünden de zordu. Ve yine de devamı gelsin de çok istiyorum. Çünkü tahmin edilemeyecek kadar da tatmin ediciydi. Şu an farklı üreticiler ile yeni dönem için flört ediyorum; özellikle çantalara birçok ek fikir geliştirdim (bence çok seveceksiniz!). Haberler için bağlantıda olalım ve bu esnada da şu anki HFB ürünlerinin keyfini çıkaralım 😊

Bu Haftanın Tarifleri ☀️