En sevdiğim mevsim olan başladı, sonbahar.

En sevdiğim mevsim olan başladı, sonbahar.

Sonbahar demek dönüşüm demek. Eskiler dökülecek, enerjiler toplanacak ve sonra yeniden yeşerecek demek.



Sonbahar bir geçiş zamanı. Birçok ağaç ve çalı kışa hazırlık amacıyla sessizce soyunanacak. Dünya hafif kahverengileşicek. Daha birkaç hafta önce yazın yoğun sıcağıyla birlikte yükselen sıcaklıklar, sonbaharın canlılığı ile düşmeye başlayacak. Yazın sıcaklığını dengelediğimiz o soğuk içecekler ve meyveler yerine, sonbaharın kuru, hafif ve değişken doğasını doğal olarak bastıran doyurucu çorbalar, ekmekler pişecek soframızda.

Yahu değişiklik ne güzel değil mi?

Sonbahar içimi karartır ama benim diyorsanız..
Bu sonbaharı aynı ağaçlar gibi değişim için kullanın derim..



1- Özellikle Ekim ayına doğru, protein açısından yüksek, yağ oranı yüksek, ısıtıcı, uyarıcı baharatlarla canlandırılmış ve sıcak servis edilen kaseler, ılık içecekler tercih edin. Toprakla bağlasın sizi yedikleriniz.

Eylül ayı biraz daha geçiş dönemi olduğu için ben hafif yaz tariflerine devam edip, Ekim ile beraber sizin Sonbahar dönüşümünüz için elinizde tutucam merak etmeyin 🧡

2- Günlük bir rutin uygulayın. Aynı şeyleri (uyanmak, egzersiz yapmak, yemek yemek, yatmak vb.) her gün yaklaşık olarak aynı saatlerde yapmaya çalışın. Erken kalkarak, sabahın erken saatlerine özgü sessizlik, sessizlik ve huzurun tüm avantajlarından yararlanarak günün gidişatını belirleyin.

3- Kendinize masaj yapın. Cildinize ılık organik Susam Yağı veya herhangi başka bitkisel bir yağ ile masaj yaparak sinir sisteminizi sakinleştirebilir, dokularınızı uyandırabilir, enerjinizi topraklayabilirsiniz. Bu uygulamayı ılık, rahatlatıcı bir duşla takip edin ve yağın gün boyunca ciltte emilmesi için bir tabaka bırakın. Buhar banyoları ve nemlendiriciler de bu dönem şahane yardımcılar.

4- Yoga ve meditasyonu deneyin. Özellikle yin yoga ve 10-15 dakikalık meditasyon çok iyi gelecek.

Hoş geldin Eylül ☀️