Hayatımı İyileştiren 10 Mutfak Aleti

Hayatımı İyileştiren 10 Mutfak Aleti

Çoğumuz mutfağımızı organize ederken hep büyük parçalara odaklanırız ama bana sorarsanız bi’ mutfakta iyi iş çıkarmamın 1 numaralı püf noktası. Ben genelde bu aletleri birden fazla amaç için kullanıyorum; patates ezici ile limonata yaparken meyveleri ezmek gibi. Veya hamur spatulaları ile pankek çevirmek gibi. Böylelikle de ana fonksiyonlarına ek olarak birden çok fonksiyona sahip oluyorlar.

 

 


Günün püf noktası:
1- Kesme Tahtası: İyi, büyük boyutlu ve ağır bi’ kesme tahtası iyi kesme yetenekleri kazanmak ve hazırlık yapmak için çok önemli. Hafif ve küçük boyutlular ile başlamayın. Plastik de pek önermiyorum. En güzeli tahta da kesme hissidir.

2- Şef Bıçağı: Sadece 1 adet şef bıçağı edinmenizi çok tavsiye ederim. 15 cm ile başlayıp, kullanmaya alıştıkça 20 cm’e çıkabilirsiniz.

3- Hamur Sıyırma Spatulası: Asıl işi hamur sıyırmak ve karıştırmak olan bu mucize aletle dilerseniz sebze karıştırın, pankek pişirin. Yüzeye yapışan her tarifi narince kaldırmaya ve karıştırmaya yarıyor. En sevdiklerimden.

4- Sarımsak Ezici: Dayanıklısını bulmak zordur, ama bulursunız da eliniz kolunuz olur. Sarımsaklar saniyede püre kıvamına gelir.
Olmazsa olmazlardan.

5- Sebze ve Meyve Soyucu: Zaman kazandırır. İncecik soymayı sağlayarak israfı azaltır. Keskin ve tek hamlede soyanını edinmekte fayda var.

6- Çırpma Telleri: Sos karıştır, yumurta karıştır, hamur karıştır, kek karıştır. İyi karıştırma bazı tariflerin havalanarak çok daha lezzetli olmasını sağlar.

7- Patates Ezeceği: Sadece püre yaparken değil, tüm özünü çıkarmak istediğiniz tariflerde diğer tüm sebze ve meyveleri de ezebilir; hatta bakliyatları ezerek humus ve falafel gibi tariflerde yararlanabilirsiniz.

8- Süzme Kevgiri: Tam anlamıyla pratiklik sağlar. En sevdiğim kullanımı makarnayı hiç süzmeden doğrudan haşlama tenceresinden sosa aktarabilmek. Aynı şekilde patates, fasulye giib haşlanmış tüm sebzeleri kolayca aktarmayı sağlar.

9- Limon Zester: En kolay ve şık limon kabuğu soyma yöntemi.

10- Patates Rendesi: Pürüzsüz ve kremamsı dokuda pürelerin sırrı.