Hıdırellez Ritüelleri mailinize geldi 🌸

Hıdırellez Ritüelleri mailinize geldi 🌸

Mutlu Cuma’lar ve mutlu Hıdırellez’ler 🌸

Bugünün mailini Hıdırellez Ritüellerine adamak istiyorum; her zaman yazılı elinizde bulunsun diye; zira ben konsolide etmek için baya bir uğraştım 🙈

Ben inanmayı tercih ediyorum. 

Her kadim günün, dönemin ve inancın kollektif bi’ iyilik yarattığına inanıyorum. Düşünsenize yüzyıllardır Hıdırellez var ve yüzyıllardır aynı bütünün parçası olan insanlar bugün benzer şeyler yapıp, iyiliğe ve berekete odaklanmış.

Hadi söyleyin şimdi nasıl iyi gelmesin?

Araştırıp, bilenlerden soruşturup durdum; güzel bi’ toplama hazırladım. Tüm kadim ritüeller ve neyi yapıp neyi yapmamız gerektiği görselleri aktıkça sizinle olacak; baya bi’ çalıştım

Bu ritüellerden hangisi ya da hangileri içinize siniyorsa yapabilirsiniz; illaki hepsine gerek yok (bi’ de stres olmayın yapamadım diye o zaman amacından sapar🙈). Maksat temiz ve inanan bi’ kalple gönülden niyet edip, frekansımızı bu niyetlere odaklamak. 

Biliyorsunuz hep söylediğim gibi “enerji nereye odaklanırsak, oraya akar.”.

Umarım bu toparlama işinize yarar; Hıdırellez bereketi hepimizle olsun 💫

Tüm bunları yaparken dua etmek isterseniz:

“Evime, mutfağıma, gelirime, tıkanmış, yavaşlamış, durmuş işlerime Hızır’ın eli değsin. 

Bedenime, sağlığıma kavuşmanın mutluluğu gelsin. 

Dünyaya, memleketime, hayatıma barış, huzur, sevgi ve bereket aksın.”

1- Evimize ve Kesemize Bolluk için:
Eve bolluk bereket gelsin diye, 7 adet karınca yuvasından, yuvaları bozmadan, birer çimdik kum toplamak. 1 adet hurma, iğde veya zeytin çekirdeği ve 1 adet bozuk para ile kırmızı kese içine koyup; Hıdırellez gecesi hazırlanacak tepsiye koymak, daha sonra da alıp 1 sene boyunca çantada ya da cüzdanda taşımak. 

Seneye Hıdırellez günü de kumları karıncaların yuvalarına geri bırakıp, yenilerini toplayacağız. 

2- Evimize Bereket için: 
Bi’ tepsiye küçük kaplarda pirinç, un, tuz, haşlanmış yumurta, şeker koymak.  Eve bolluk bereket gelsin diye. Aynı tepsiye içinde paraların olduğu bi’ cüzdanı ağzı açık kalacak şekilde bırakmak. Cüzdanımıza bolluk bereket gelsin diye. Tepsiye niyetlerinizle bağlantılı objeler de koyabilirsiniz. Ev, araba, bebek, diploma, uçak gibi.  Ne isterseniz, ne hayal ederseniz. Hayaliniz somutlaşıp hemencecik gelsin diye. 

Bu tepsi balkona, ağaç & çiçek altına veya hiç biri yoksa hafif aralık pencere kenarına bırakılacak. Bene genelde dilekleri astığım çiçeğin altına bırakıyorum.

Tüm gece orada kalacak, sabaha karşı alacağız. Cüzdanı kapatıp çantamıza koyacağız. Erzakları ise geri kavanozlarına yerleştireceğiz.,

3- Niyetlerimiz için:
İşte en önemli kısım. Hiçbir şey yoksa bile bunu yapalım. Dileklerimizi bi’ kağıda oldukça detaylı yazmak. Yazarken olduğunda nasıl hissedeceğimizi hissetmek. Yanına niyetlerimizi görselleştiren resimler eklemek. Niyetleriniz size somutlaşıp hemencecik gelsin diye. Bunu telefonda da yapabilirsiniz, çıktı alırsınız, telefonda da saklamış olursunuz.

İstemekten çekinmeyin. Aynen vizyon panosu yaparcasına. “Aman bu da olmaz.” gibi negatif hislere yer vermeyin. Dilek kağıdını gül yaprağına, eğer yoksa herhangi bi’ topraklı çiçeğe kırmızı kurdele ile asıp tüm gece bırakacağız. Toprağa da gömebilirsiniz. İmkanlar neya el veriyor ise. Sabaha karşı / sabah olduğu yerden alıp; kırmızı bi’ kese içinde 1 sene saklayacağız. Seneye Hıdırellez günü, bi’ suyla (deniz, evdeki akan su vb.) kavuşturmaca. Hemen suyla sabahına kavuşturanlar da var ama ben saklamayı ve enerjiyi yanında taşımayı öneren ritüeli daha kendime yakın hissediyorum. 

4- Bedenimizin Enerjisi için:
Çiçekler toplayıp, suda kaynatıp; o suyla yıkanmak. Aynı 40 çıkarırken bebeklere yapıldığı gibi iyi dileklerle, suyun hafızasını aktive ederek, niyetler ederek. Daha sonra bi’ toka, takı ya da bi’ kıyafet ile üzerinde kırmızı ve yeşil renkler taşımak. Günün enerjisini çekmek. 

5- Evimizin Enerjisi için:
Evimizi temizlemek. Enerji aksın diye. Evdeki bakliyat, un, kısacası gıda kavanozlarının kapağını açmak. Adaçayı yakmak. Evde hamur mayalamak, yemek pişirmek. “Hıdırellez bolluğu ve bereketi haneme güneş gibi doğsun." diye niyet ederek.

6- Çevremizin Enerjisi için: 
Kullanmadığımız eşyaları ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak, sokak hayvanlarını beslemek. İyiliğe ve paylaşmaya odaklanalım ki daha fazlası sana gelsin. İsterken, verelim.

7- Bonus:
Son ritüel de özellikle deniz kenarında yaşayanlar için. Bunu biz de Ege’de yaşarken öğrendik. 

Deniz kenarından 41 tane taş toplayıp, evde saklamak. Seneye de 41 taşı yeniden denize yollamak. 

Biz bunu her sene yaparız, size de söylemeden yapamadım. Aynı karınca toprağı toplamak gibi aslında insanı doğa ile yaklaştıran güzel bi’ ritüel.

Bunları yapmayalım:

Büyük değişiklikler, tadilatlara odaklanmayalım bugün; dedikodu, çekişme, isyan gibi negatif enerjilere hiç kapılmayalım. Hepsine bi’ günlük mola. 🌸

Bu haftanın tarifleri ile “kışa veda” ediyoruz 🌸

Tariflerin hepsi birçok platformda aynı anda yayına giriyor. Instagram ve Tiktok’tan ve hatta YouTube Shorts videolarından takip edebileceğiniz gibi healthyfoodbreak.com’a da her zaman uğrayıp; arama kutusuna dilediğiniz tarif adı ya da malzemeyi girdiğinizde hop karşınıza aradığınız tarifler çıkıyor 

Bu haftaki tariflerle 10 tarifle kışa veda etmeye başladık; çok özleyeceğim sizi kış sebzeleri… 

 

Bu hafta sadece tarifler değil “bence” oldukça önemli hap gibi öneriler ve bir de Atlas’sız katıldığım ilk akşam daveti de vardı 🥂

Beni takip etmek isterseniz:
Instagram, TikTok ve Youtube hesaplarıma göz atabilirsiniz.

Sadece takip etmek yetmez Gökkuşağı Tarifleri Yemek Kitabı’m ile de tariflerimi mutfağına yuva yapmak isterseniz, tabi ki dünyanın en mutlu insanı olurum.