Hoş geldin bahar ve mutlu bayramlar 🌸

Hoş geldin bahar ve mutlu bayramlar 🌸

Mutlu Perşembe’ler🌸

Bayram tatili araya girmeden, bu hafta size erkenden bir merhaba demek istedim. Umarım Bayram öncesi sıkışan ajandalar canınızı çok sıkmamıştır. Şahsen ben son 2 hafta sonudur hiç evden çıkmayıp çalışarak, bol dinlenmeli (tamamen yatış diyeceğim ama öyle olmayacağını biliyoruz) bir Bayram tatilini hak ettim. 

Bayram tatilinde Danimarka’dan, NewYork’a, ordan Fethiye’ye, hatta Çanakkale ve Sapanca’ya uzanan bir araştırma sonrasında evde yani İstanbul’da kalmaya karar verdik. 🙈😁 Onca araştırmaya yazık oldu mu olmadı mı bilinmez ama İstanbul’da bir kaç gün adeta bir turist gibi gezerek Atlas’a farklı deneyimler sunmak isteme gayem çok net. Bakalım neler yapacağız. Aklımda bir günü doğada, bir günü tarihi bir mekanda, bir günü ise en sevdiğim restoranlarda gezi gurme turu yaparak geçirmek var. Bakalım.. Siz de durumlar nasıl?

Her yerde HFB renkleri var 💛💜💙

Bir ara sizinle “marka kurma” hikayemi paylaşayım diyorum, bana hatırlatın. Büyük markaların benim 4 ay önce lanse ettiğim HFB renklerini yeni yeni çıkarması bu hafta en çok dikkatimi çeken detaylardan biri oldu. Renkler HFB’nin DNA’sı. Haliyle çok çalışıyorum üstüne. Böyle önden gitmesi benim tasarladığım bi’şey zaten. O sebeple görünce mutlu oldum. Benim için başarının birçok formu var, bu da onlardan biri sadece 🧚🏻‍♀️

E o zaman büyük habere geçelim. Hoşgeldin Bahar!🌸 

Herkes bahara girerken HFB ile yenilenebilsin diye, her 1.000 TL ve üzeri alışverişlerinize 5'li Bez Kese Seti hediye.

Kampanya 19 Nisan - 01 Mayıs 2023 tarihleri arasında geçerli ve stoklarla sınırlı. Hediyeden yararlanabilmek için ödeme öncesi sepetinize eklemeniz gerekiyor.

 

 

Hediye bez kesenizi alınca nasıl kullanabilirsiniz? Hemen anlatayım. 

Her şeyi poşetler yerine bez keselerde muhafaza etmeye oldum olası bayılırdım. HFB Bez Keseler de tamamen bu sebeple doğdu: plastik tüketimini azaltan, hijyenik, defalarca kullanılabilen ve düzen sağlayan bir yardımcı. İlk çıkış noktam markete bu bez keselerle gitmekti ama bir kere kullanmaya başlayınca ev ve buzdolabı düzeni, çocuk çantası  organizasyonu, seyahat hazırlığı, spor çantası hazırlığı gibi birçok farklı alanda kullanılabildiğini farkettim. 

1- Bakliyat ve tahılları muhafaza etmek.
Bunun için file olmayan ham bezelere ihtiyacınız var. Böylece mutfakta çok yer kaplamadan. küflenmeden, güvelenmeden mercimek, pirinç, erişte gibi birçok farklı gıdayı güvenli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. 

2 -Sebzeleri ve meyveleri muhafaza etmek. 
Dökülmeden, etrafı kirletmeden, uzun süre küflenip bozulmasın sebzelerin ve meyvelerin dayanması hem sürdürülebilir bir gelecek hem de ev ekonomisi için çok çok önemli. İşte bu noktada devreye %100 ham pamuktan bez keseler geliyor. Buzdolabı ve kiler hiç olmadığı kadar temiz, düzenli oluyor; gıdalar ise uzun ömürlü.💚

3- Tabiki yeşillikleri muhafaza etmek. 
Tüm nemi ve suyu emerek yeşillikleri uzun süre taze tutan yegane şeyin aslında bir bez kese olduğunu görünce bu mucizeyi hayatınızdan bir an olsun çıkaramayacaksınız. 

4- Ekmek alırken plastik poşet yerine bez keseye koymak ve bez keseler ile buzdolabında uzun süreler muhafaza etmek.

5- Bebek çantası organize etmek. 
Tüm o suluk, bez, ıslak mendil, ek kıyafet, ek ayakkabı, oyuncak ve daha onlarcasını bez keseler ile kolaylıkla organize edip; çantanızda mis gibi taşıyabileceğinizi söylesem? 

6- Spor, iş, okul ve seyahat çantası organize etmek.
Ayakkabılarınızı veya iç çamaşırlarınızı plastik poşetlere koyarak taşımaktan siz de sıkıldıysanız (ben bıkmıştım), sizi de bez kese dünyasına alma zamanı geliyor demektir. Makyaj malzemelerini, ayakkabı, terlik ve hatta çorap ve iç  çamaşırlarını düzenlice taşımak için birebirdir. 

Umarım bez kese dünyasında kavuşuruz. Benim hayatımı güzelleştirdiği kadar sizinkini de güzelleştirmesi dileğiyle 🌸

“30 gün 30 tarif” meydan okuması Ramazan ile bitti. Üzüldüm gibi buna biraz ben.. 

Beni gerçekten uzun zamandan sonra akışa sokan bir meydan okumaydı bu, ne kadar zorlasa da bir o kadar da iyi geldi. Mihaly Csikszentmihalyi’ye göre “Flow (akış)” teorisi en basit tanımıyla, insanın o anda yapmakta olduğu aktiviteyle, aktivitenin kendisinden başka hiçbir problem, endişe, tatsızlık düşünemeyecek kadar alakadar olma durumu; akışa geçtim derken aynen grafikteki akış bölgesine kaydım gün gün.

Belki bi’ çılgınlık eder ve mini bi’ bayram molası sonrası devam ederim, kim bilir.. 🧚🏻‍♀️

Bu haftaki tarifleri yakalamak isterseniz: