Tatil sonrası ilk yeni başlangıç 🌸

Tatil sonrası ilk yeni başlangıç 🌸

Mutlu Cuma’lar 🌸

Tatil nasıl geçti? Merak ediyorum. Ben her ne kadar “deneyim” tatili insanı olsam da çocuktan sonra gelen “aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey” yaklaşımı sonucu arada bi’ de olsa “otel” tatili insanı olmaya karar vermemden mütevellit tüm tatili bir otelden çıkmadan geçirdim.

Sonuç bazen “aman ben ne yapıyorum burda Sims karakteri gibi” düşüncelerine yer verse de bolca dinlenmeye yol açtı. Çünkü cidden fotoğraf çekmek için bile olsa nadiren elime telefonu aldım.

Ama dönüşü muhteşem oldu. Son 1 aydır denizde ve bahçede takılmaya alışmış bir çocuğu İstanbul koşullarında eylemek üzeri onlarca birikmiş iş diyorum ve susuyorum efendim. Gerisini siz hayal edin 🫠

Bol bol fikir ve hayal dinlenince ortaya çıkıyormuş ama bunu anladım. Önümüzdeki günlerde konuşuruz zaten üstüne diyor ve sizi tatilim hiç görünmeyen bir kaç anı ile baş başa bırakıyorum.

 

 

Bu hafta sadece 1 tarif geldi, o da sindirim kürü.

Şaşırdık mı? Hayır 😁 Tatilde hiç kahvaltı yapmadım, 1 ya da 2 öğün ve oldukça seçici beslendim ama gel gelelim gün ortası içilmeye başlanan Margarita’lar ve hareketsizlik insanın sistemini allak bullak edebiliyormuş. +2kg ile döndüğümü görünce gözlerimde birer damla yaş birikti resmen. Bunun çaresi ise döner dönmez günde 1 öğüne düşmek ve 2 günlük sindirim kürü oldu. Tatilde yorulan bünyeye ilaç gibi bi’ kür bu. Dilerseniz bu kürü ana öğün, dilerseniz ana öğünleri destekleyici ara öğünler olarak yapın. Düzenli tüketirseniz bu gördüğünüz tepsiler ve kaseler dolusu yeşillik, sebze ve meyve 1-1.5 günde tükenecek. Cildiniz parlarken, sindirim rahatlayacak, çiçek olacak.

Mailinizde bulunsun, ihtiyaç halinde kolayca bulun diye bir de burdan anlatayım.

 

2 GÜNDE SİNDİRİM YENİLEME KÜRÜ

🥕 Havuç Suyu 
(Sabah / Öğle / Akşam - 1/2 Çay Bardağı Shot)

8 orta boy havuç
1/2 kibrit kutusu taze zencefil
1/2 limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağından geçiriyoruz. Şişeledikten sonra içine zeytinyağı ilave ediyoruz.

🥬 Karaciğer Temizleyen Yeşil İçecek
(Sabah / Öğle / Akşam - 1/2 Çay Bardağı Shot)

3 salatalık
1 yeşil elma
1 kibrit kutusu taze zencefil
1 limon
1 paket kereviz sapı
1 bağ pazı
1/4 bağ maydonoz
1/4 bağ fesleğen
1/4 bağ nane
1/4 bağ reyhan

Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağından geçiriyoruz. Bu tek başına iksir gibi bir formül. Miktarını keyfinize göre arttırabilirsiniz. 

🥬 Yeşil İçecek
(Sabah / Akşam - 200 ml su bardağı)

1 litre içme suyu
3 salatalık
1 yeşil elma
1 kibrit kutusu taze zencefil
1 limon
2 avuç pazı
1/4 bağ maydonoz
1/4 bağ fesleğen
1/4 bağ nane
1/4 bağ reyhan
1 muz

Su ve yeşillikleri blenderdan geçiriyoruz. Tüm klorofilleri suya geçince yani tamamen parçalanınca, muz hariç geri kalan tüm malzemeleri ilave ediyoruz. Limonları eklerken sarı dış kabuğunu kesip, etli meyve kısmını doğrudan ekleyebilirsiniz. En son muz geliyor. Motor gücü kuvvetli bir blender bu tarif için şart, dilerseniz kıvamı daha çok su ile açabilirsiniz. Rengi ben reyhan kullandığım için yemyeşil olmadı; fosforlu yeşil bi’ renk arıyorsanız reyhanı kullanmayın. Ben şişe üzerinden köpükleri alıyorum servis etmeden. Diğer yeşil içecekten farkı posalı ve daha çok meyveli olması. Biraz daha sindirimi rahatlatmak, tok tutmak ve kan şekerini dengelemek için etkili.

 

🍅 Domates Suyu

(Sabah / Akşam - 200 ml su bardağı)

400 ml içme suyu (2 su bardağı)
4 domates
1/2 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Deniz tuzu & taze sıkılmış karabiber


Tüm malzemeleri blenderdan geçiriyoruz. Benim aralarındaki yeni favorim bu oldu.

Afiyet ve şifa olsun.

 

Gelelim büyük habere.. 🥂

Gökkuşağı Tarifleri Yemek Kitabı’m artık sitemizde de satışta. Hem de bi’ sır vereyim mi? Hiç bi’ yerde olmayan imzalı kopya. Bu zamana kadar olmaması hata!

Gökkuşağı Tarifleri Yemek Kitabı’nı yazarken aklımda şu sorular vardı: Bir karnabahardan farklı kaç çeşit yemek yapabiliriz? Severek yediğimiz lezzetlerin daha hafif alternatiflerini evde hazırlamak mümkün mü? 

 

 

İçinde 120 adet, gücünü doğana alan sağlıklı, kolay ama lezzetli (evet bu 3 özelliği aynı anda bulmak her zaman kolay değil) tarif var. 

Tamamı vejetaryen. Senelerdir denediğim, araştırdığım, pişirdiğim yüzlerce tarifin en güzelleri bir arada.

Sitemizden imzalı kopyanı hemen edinebilirsin. 

 

Beni takip etmek isterseniz:
Instagram, TikTok ve Youtube hesaplarıma göz atabilirsiniz.

Sadece takip etmek yetmez Gökkuşağı Tarifleri Yemek Kitabı’m ile de tariflerimi mutfağına yuva yapmak isterseniz, tabi ki dünyanın en mutlu insanı olurum.

 

Haftaya görüşmek üzere.

Sevgiler,
Sezin