Kış Gündönümü 🌙

Kış Gündönümü 🌙

Herkese merhaba,
Sizi özledim. 🥹 Hayatımda tonlarca değişim olduğu son bir kaç aydan sonra kendime yeni yeni geliyorum. Hepsini uzun uzun konuşuruz. Şimdi şu önemli bir kaç günü layığıyla geçirelim dedim.

21 Aralık.. Kış Gündönümü..
‘Gündönümü’ ne demek derseniz, “Güneş’in durma noktası” diyebiliriz. Kuzey Yarımküre’de, yılın en kısa günü ve en uzun gecesi...

Gündönümü etrafındaki günlerde güneş ufukta aynı noktadan doğar ve batar, sanki yerinde duruyormuş gibi görünür. Bu nokta bi’ yandan da mevsimlerin değiştiği, yenilenme fırsatlarının olduğu bir zaman dilimini sembolize ediyor aslında.

Kadim insanların hep kutladığı, adaklar adağı bir gün.

Biraz daha modern yorumlamak istedim bu sene bu günü. Bu kadar anlam yüklendi ise vardır bir sebebi ve asıl yansıması ne olmalı hepimize? Bunları yazmak oralarda bir yerlerde okuyanlara iyi geldiği kadar kendime de iyi geliyor her defasında. O sebeple yazıyorum..

Bu anda sembolik olarak da olsa bir mevsimin sonu ve yeni başlangıcı yaşanıyor; haliyle kendi sonlarımız ve başlangıçlarımızı düşünmek için bu bir fırsat. Kendimizi etrafımızdaki dünya ve Güneş hareketleri ile senkron etmek gibi düşünün. Neyin süresi uzamalı, neyin kısalmaya başlamalı?

Sonlar, yeni başlangıçlar ​​gerçekleşmeden önceki son adımlar bir nevi. Büyüme döngüsünün bir parçası ve bu döngünün her bir parçasını bir öğrenme deneyimi olarak görebildiğimizde, kendi yaşam döngüleri için insan daha bir minnettar olabiliyor. Sonlar da bu döngünün bir parçası.

Hayatımıza bakmak ve bizim için neyin işleyip neyin işlemediğini anlamak için ideal bir an bu bir kaç gün. İçsel arzularımız, isteklerimiz ve motivasyonlarımız neler?

Peki ya duygularımız? İçimizde hangi duygu baskın? Neşe, korku, üzüntü, durağanlık, karanlık, canlılık? Hangisi?

Yargılamadan sadece hislerimizle oturmak, hiçbir şeyi bastırmadan veya hissetmemeniz gerektiğini düşünmeden, sadece oturmak çok iyi gelecek. Bilinçsiz davranışlarınız altında hangi duygular var? Onlar hakkında bir bilgelik ve farkındalık elde ettikçe, önümüzdeki dönemdeki yönelimlerimizi değiştirmemiz çok daha kolay olacak.

Kendimiz için neyin işe yaradığını keşfetmek için farklı fikirlerle de oynayabiliriz mesela. Acele etmeye veya tek bir sonuca varmaya gerek yok - sadece ortaya çıkan taze bakış açılarını gözlemleyip, daha önce denemediğimiz yaklaşımlar keşfedebilir miyiz dersiniz?

Bu süre zarfında kendimize şunları sorabiliriz:
“Bu yıl hayatımı nasıl değiştirdi?”
“Büyümeme artık katkıda bulunmayan şeylerden nasıl vazgeçebilirim?”
“Yeni başlangıçlar için nasıl alan yaratabilirim?”

Bu, farkındalık kazanmamıza ve dünyada kendimizi nasıl gördüğümüze dair bir ana sıfırlama dönemi.

Her sene yaşanıyor ve her sene bu dönemleri belki de en iyi değerlendirenler alıp başını yürüyor. Durağanlık yaşayan ve karanlık hissedenler ise belki de bu anları kendi iyiliğini gözetmek için kullanmayan ve önceki dönem aktivitelerinden kendilerini arındırmayanlar oluyor.

Gelin bu zamanı daha büyük resme bakmak ve iyi belirlenmiş niyetlerle ilerlemek için kullanalım ✨

Sizi seviyorum.
Sezin

 

Tariflerin hepsi birçok platformda aynı anda yayına giriyor. Instagram ve Tiktok’tan ve hatta YouTube Shorts videolarından takip edebileceğiniz gibi healthyfoodbreak.com’a da her zaman uğrayıp; arama kutusuna dilediğiniz tarif adı ya da malzemeyi girdiğinizde hop karşınıza aradığınız tarifler çıkıyor.

Bu haftaki tarifleri yakalamak isterseniz sizi Bi' Yemek Molası'na bekliyorum.